Opskrifter

Flødeboller med smag af appelsin og orangekrymmel

Fredag, 1. marts 2013Opdateret 7 timer sidenaf Kristina Marckmann
Her får du opskriften på en herlig kombination af det søde og syrlige – en himmelsk mundfuld! Disse flødeboller smager skønt af appelsin og pyntes med orangekrymmel.
30 min
8 stk
Flødeboller med appelsin
1 usprøjtet appelsin
50 g marcipan
1 spsk. flormelis
1 blad husblas
1½ pasteuriseret æggehvider
1 tsk. vaniljesukker
1 dl flormelis
300 g mørk chokolade
Evt. orangekrymmel til pynt

Fremgangsmåde

  1. Riv appelsinen fint og pres saften af den.
  2. Ælt marcipanen med 1 tsk. appelsinsaft og flormelis.
  3. Rul marcipanen ud i ca. 2 mm tykkelse og udstik 8 cirkler med en 4 cm udstikker.
  4. Bag marcipancirklerne ved 200° i 8 min. og lad dem køle helt af.
  5. Udblød husblassen og smelt den med det vand, der hænger ved.
  6. Pisk hviderne stive med flormelis og revet appelsinskal og tilsæt husblassen, mens der piskes.
  7. Når hviderne begynder at sætte sig, kom dem i en sprøjtepose, sæt en top på hver bund og stil dem i fryseren.
  8. Smelt chokoladen over vandbad og overtræk flødebollerne ved at dyppe dem i chokoladen, pynt evt. med lidt orangekrymmel og lad dem tørre på et stykke bagepapir.