Opskrifter
Flødeboller med smag af appelsin og orangekrymmel
Fredag, 1. marts 2013Opdateret 7 timer sidenaf Kristina Marckmann
Her får du opskriften på en herlig kombination af det søde og syrlige – en himmelsk mundfuld! Disse flødeboller smager skønt af appelsin og pyntes med orangekrymmel.

30 min
8 stk
Flødeboller med appelsin
1 usprøjtet appelsin
50 g marcipan
1 spsk. flormelis
1 blad husblas
1½ pasteuriseret æggehvider
1 tsk. vaniljesukker
1 dl flormelis
300 g mørk chokolade
Evt. orangekrymmel til pynt
Fremgangsmåde
- Riv appelsinen fint og pres saften af den.
- Ælt marcipanen med 1 tsk. appelsinsaft og flormelis.
- Rul marcipanen ud i ca. 2 mm tykkelse og udstik 8 cirkler med en 4 cm udstikker.
- Bag marcipancirklerne ved 200° i 8 min. og lad dem køle helt af.
- Udblød husblassen og smelt den med det vand, der hænger ved.
- Pisk hviderne stive med flormelis og revet appelsinskal og tilsæt husblassen, mens der piskes.
- Når hviderne begynder at sætte sig, kom dem i en sprøjtepose, sæt en top på hver bund og stil dem i fryseren.
- Smelt chokoladen over vandbad og overtræk flødebollerne ved at dyppe dem i chokoladen, pynt evt. med lidt orangekrymmel og lad dem tørre på et stykke bagepapir.

Dessert & Kage
Lakridsflødeboller med hvid chokolade og tranebær

Dessert & Kage
Tiramisu med jordbær og appelsin