Hybenis med kandiserede hybenroser
Husk at tage isen op i god tid før servering, ca. 30 min., så den ikke er for hård.
Hybenis
250 g hyben
2 spsk. vand
2 spsk. rørsukker
½ stang vanilje
2 pasteuriserede æggeblommer
2½ dl piskefløde
1 pasteuriseret æggehvide
1 spsk. flormelis
JEG ELSKER DESSERT
Er du også vild med dessert? Så vær med i Familie Journals dessertfællesskab på Facebook. Se mere her
Halvér hybenerne og fjern kernerne. Kog vand, rørsukker og den flækkede vaniljestang, til sukkeret er smeltet. Tilsæt hybenerne og lad dem småkoge i 5 min. Fjern vaniljestangen, blend hybenblandingen og lad den afkøle. Pisk æggeblommerne med hybenpuré, pisk fløden til skum og vend den i. Pisk æggehviden stiv med flormelissen og vend den i hybencremen. Kom iscremen i en fryseegnet beholder og stil den i fryseren i mindst 3 timer, til isen har sat sig.
Kandiserede hybenroser
2-3 hybenroser 1 æggehvider
50 g sukker
Pil bladene fra hinanden og dyp dem i æggehvide og sukker og læg dem spredt ud på en plade med bagepapir. Tør bladene i ovnen ved 60° varmluft i 2 timer, lad dem afkøle og opbevar dem i en lufttæt beholder.
Opskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Kandiseret citronskal
Marengslagkage
Nem pistacieis
Glæd familie og venner med skønne, hjemmelavede isdesserter i alskens variationer. Klik her og se masser af opskrifter...
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)