Italiensk valnøddekage med ananas og blåbær
(2 kager)
350 g smør
250 g valnøddekerner
10 æg
350 g sukker
150 g kakao
1 stang vanilje
Revet skal af 2 citroner
100 g mørk smeltet chokolade
Tilbehør
1 stor ananas
500 g blåbær
4 gule kiwi
1 dl sherry
Evt. lidt sukker
Smelt smørret og køl det af. Hak nødderne fint. Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommer og sukker godt. Flæk vaniljestangen og skrab marven ud. Kom kakao, vanilje og citronskal i. Pisk hviderne stive og vend dem i dejen. Kom bagepapir i 2 springforme 22-24 cm og spænd det fast. Smør papiret med lidt smør. Hæld dejen i formene og bag kagerne ved 175° 35-40 min. Stik i kagerne med en kødnål, den skal gå let igennem, uden at der hænger dej ved. Lad kagerne køle af på bagerist, de kan bages i god tid og fryses eller lægges i plastposer. Sprøjt streger af smeltet chokolade over kagerne.
Frugtsalat
Skræl ananassen og skær kødet i små tern. Skræl kiwierne og skær dem i tern. Bland al frugten med sherry og smag til med sukker.
Dessertopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere gode desserter med frugt...
Istærte med jordbær
Trifli med tranebær og granatæble
Frugter under låg