Opskrifter
Kæmpe fastelavnsbolle med marcipanfyld og flødeskum
Fredag, 12. februar 2021Af Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Betina Hastoft
Denne kæmpe fastelavnsbolle er propfyldt med en skøn marcipanremonce og flødeskum. Den minder om den svenske semlor, men i stor format. Velbekomme!

1 t og 10 min
10 personer
Kæmpe fastelavnsbolle
25 g gær
2½ dl sødmælk
75 g smør
60 g sukker
¼ tsk. salt
1½ tsk. kardemomme
1 vaniljestang
475-500 g hvedemel
1 æg til pensling
Marcipanfyld
300 g marcipan
3 spsk. sødmælk
5 dl piskefløde
Pynt
1 spsk. flormelis
Fremgangsmåde
TIP: I stedet for én stor kage, så kan du forme 10 boller og på den måde forkorte bagetiden.
- Opløs gæren i lillefingervarmt mælk. Rør smeltet smør i. Tilsæt sukker, salt, kardemomme og vaniljekorn.
- Ælt melet ind i dejen lidt ad gangen, til dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket og lunt i 45 minutter.
- Ælt dejen hurtigt igennem på et meldrysset bord. Form den til en stor rund bolle, og læg den i en smurt springform (Ø ca. 20 cm).
- Lad den hæve tildækket i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 180°.
- Pensl dejen med sammenpisket æg, og bag den store bolle på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden og gennembagt.
- Tag bollen ud af formen, og lad den afkøle tildækket på en rist.
- Marcipanfyld Rør revet marcipan med mælken til en cremet masse.
- Pisk fløden til skum.
- Skær den store, afkølede bolle igennem til 3 kagebunde, og skær et lille låg af den øverste top.
- Fordel marcipanmassen og flødeskum på bundene, og læg dem sammen.
- Drys med flormelis, og servér straks.

Dessert & Kage
Fastelavnsboller med mascarpone og kirsebær

Dessert & Kage
Nem opskrift på Semlor: Svenske fastelavnsboller