Kærnemælksgelé med rugflager og rabarbergranité
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/1afa8f0fe2f3497aa037e915304a7692.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
(6 pers)
Gelé
½ l gammeldags kærnemælk
Saften af ½ citron
Ca 1 dl rørsukker
3-4 blade husblas
Rugflager
6 papirtyndt skårne skiver rugbrød
1½ dl sukker
½ dl vand
Granité
4 dl rabarberkompot
Begyndt med granitéen, da den skal fryses. Mas kompot gennem en si og frys saften 4 timer. Skrab så isen igennem og frys natten over. Du har nu en flaget vandis, der netop skal være sådan. Udblød så husblas i koldt vand. Smelt den over vandbad og rør med citronsaft. Pisk den ud i kærnemælken og smag til med sukker. Hæld i 6 dybe tallerkner og lad det stivne nogle timer på køl. Kog sukker og vand til rugflager sammen. Når det er svagt lysebrunt, dyppes diagonalt halverede stykker af rugbrød i sukkerlagen og størkner. Anrettes på det gelerede lag mælk med is og trekanter.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Andre desserter...
Hirsepandekager med bærcreme
Koldskål med kammerjunkere
Rødgrød med fløde