Kaffekage
5 dl kaffe
2½ dl lys sirup
1½ tsk. kanel
Revet skal fra 1 usprøjtet appelsin
1 tsk. ingefær
1 tsk. allehånde eller nelliker
3 tsk. natron
10 dl hvedemel
Glasur
Flormelis, appelsinsaft og revet appelsinskal
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Rør siruppen ud i lunken kaffe. Rør resten af ingredienserne i, men kun halvdelen af appelsinskallen. Dejen skal være som en løs grød. Beklæd en form på 20 x 30 cm med bagepapir og hæld dejen i. Bag kagen på nederste rille ved 175° i ca. 25 min. Kontroller med en kødnål, om kagen er bagt færdig. Lad den afkøle på en rist, inden den pyntes med glasur og revet appelsinskal.
Bageopskrift: Aase Dotterud i samarbejde med Mette Sundsbø
DEN IDEELLE SPRINGFORM
En ideel springform til bagning og nedfrysning. Formen slipper let, er 100% tæt og bestandig overfor skrammer. Formen fås i shoppen for 269 kr. (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Mokkastykker
Banankage med ingefærglasur
Harriets kaffekager
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)