Opskrifter

Kransekage-stjerne

Søndag, 13. december 2009 Opskrift: Odense marcipan Opskrift: Odense marcipan
Denne fine kransekage-stjerne ser avanceret ud, men heldigvis er den ikke så svær at have med at gøre, den er nemlig bare lavet af 3 trekanter i forskellig størrelser.

Det skal du bruge til kransekage-stjerne:

(8 pers.)
1 pose færdig kransekagemasse
Flormelis
¼ pasteuriseret æggehvide
200 g mørkt overtræk
Lidt hvedemel
Lidt margarine

Prøv også: Kransekage i små himmerigsmundfulde

TIP: Kransekagestjernen kan sagtens fryses - det kan endda gøre kransekage endnu bedre. Tages op af fryseren 30 min. før servering. Bages gerne 14 dage før.

Sådan laver du kransekage-stjernen

En bageplade smøres med lidt margarine og drysses med et helt tyndt lag hvedemel.

I melet fingertegnes 3 trekanter (skabeloner) med sidemålene: 18 cm, 15 cm og 12 cm.

Kransekagemassen sprøjtes ovenpå de trekantede skabeloner, og de bages ved 220°, til de er gyldne.

Stilles herefter til afkøling.

Smeltet mørk overtræk smøres på bunden af de 3 afkølede kransekagetrekanter.

Hvid sprøjteglasur laves af sigtet flormelis og en ¼ past. æggehvide, der røres sammen til en passende konsistens, og fyldes i et kræmmerhus (sprøjtepose) af bagepapir.

Spidsen klippes af, og kransekagerne dekoreres med sprøjteglasuren.

Sæt først trekanterne ovenpå hinanden lige inden servering.

Prøv også: Hjemmelavet marcipan til din kransekage