Opskrifter
Lækre fastelavnsboller med fyld af remonce og bagt med kagecreme
Onsdag, 26. februar 2014Opdateret 22. aprilaf Heidi og Danni Pedersen. Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Denne opskrift på lækre fastelavnsboller kommer fra vores læsere Heidi og Danni Pedersen fra Frøstrup. Se opskriften herunder.

1 t og 35 min
16 stk
Fastelavnsboller
50 g gær
2 dl mælk
200 g smeltet smør
50 g sukker
1 tsk. salt
2 æg
600 g mel
Remonce
100 g smør
100 g sukker
1 spsk. mel
25 g marcipan
Fyld
Kagecreme eller marmelade
Glasur
100 g flormelis
2 tsk. kakao
1 spsk. kogende vand
Fremgangsmåde
- Rør gæren ud i mælken og tilsæt smør, sukker, salt og æg.
- Tilsæt melet, ælt dejen sammen og lad den hæve i 45 min.
- Rør smør, sukker, mel og marcipan til en ensartet remonce.
- Del dejen i to og rul hver del ud i en firkant på 30 x 30 cm.
- Skær hver firkant ud i 16 stykker, fordel remoncen på firkanterne og luk dejen sammen om remoncen.
- Sæt bollerne med lukningen nedad på en plade med bagepapir og tryk et hul i midten af hver bolle.
- Kom marmelade eller creme i hullerne og lad dem efterhæve i 20 min.
- Pensl med æg og bag bollerne ved 220° 15 min.
- Rør glasuren sammen og pynt bollerne.

Dessert & Kage
Nem opskrift på Semlor: Svenske fastelavnsboller

Dessert & Kage
Fastelavnsboller med vaniljecreme og svesker