Pærepie med blåbær
(Ca. 8 pers.)
Dej
150 g smør
250 g mel
25 g flormelis
1 æg
Ca. 2 spsk. vand
Fyld
4 pærer
20 g smør
3 spsk. sukker
1 tsk. revet, usprøjtet appelsinskal
1 spsk. appelsinsaft
200 g blåbær
Pensling
Æg
Tilbehør
1½ dl piskefløde eller
1 dl cremefraiche
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. sukker
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Smuldr smør, mel og flormelis. Tilsæt æg og vand og saml dejen. Læg den i plastpose i køleskabet ca. 1 time.
Fyld: Skræl pærerne og skær dem i tern. Steg dem i smør ca. 5 min. Tilsæt 1 spsk. sukker, appelsinskal og saft. Bland blåbærrene med 2 spsk. sukker.
Del dejen i 2 portioner. Beklæd en tærteform med løs bund med den ene portion. Læg pærer og blåbær i bunden. Rul den anden portion dej ud og læg den over pien som låg. Tryk kanten til og rids låget fint med en kniv. Pensl med æg. Bag pien på midterrillen ved 200° i ca. 40 min.
Tilbehør: Flødeskum eller cremefraiche smagt til med vanilje og sukker.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Sæson for pærer...
Pærer i mynteskum
Couscous med pær-
er og blue cheese
dressing
Anissyltede pærer
med lakridscreme
Skinkesalat med pær-
er, ost og mandler
Bagte pærer med
hindbærskum
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)