Rabarbertærte
Opskrift på rabarbertærte
(10 pers.)
Dej
350 g hvedemel
50 g sukker
150 g smør
1 æggeblomme
Lidt kartoffelmel
Fyld
50 g mandler
500 g rabarber
100 g rørsukker
1 vaniljestang
Tilbehør
Is eller cremefraiche
SE OGSÅ: Rabarberis med chokolade og pistacie
Populære madopskrifter på familiejournal.dk
Muffins i massevis 15 gode opskrifter på svinemørbrad Aftensmad på 15-20 minutter (20 gode opskrifter)Fremgangsmåde til rabarbertærte
Kom mel og sukker i en skål og hak smørret ud i det. Saml dejen med æggeblommen og evt. lidt koldt vand og læg den på køl. Tag 1⁄3 af dejen fra og hold den kold. Rul den store portion dej ud og beklæd en smurt tærteform med den. Prik bunden, dæk den med bagepapir eller alufolie og bag den ved 200° i 10 min.
Blend mandlerne og drys dem over tærtebunden. Rens og snit rabarberne og vend dem med sukkeret og kornene fra vaniljestangen. Fordel dem over mandlerne.
Rul resten af dejen ud på kartoffelmel, skær den ud i felter på ca. 3 x 3 cm og læg dem på rabarberne. Drys med lidt sukker og bag tærten ved 200° i 15 min.
Læg evt. alufolie over og bag tærten yderligere i 15 min.
Servér med is eller cremefraiche.