Så er der serveret: Fastelavnsboller
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/c715eb0ad77d413b80ff3f9eb5c5df3b.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
(12 stk.)
50 g gær
2 dl lun mælk
2 dl vand
1 tsk. salt
1 spsk. kardemomme
50 g smeltet smør
1 æg
600 g stærkt hvedemel (dvs. hvedemel m. højt proteinindhold)
Fyld
2 æg
2 dl sødmælk
Kornene af ½ vaniljestang
2 spsk. sukker
2 spsk. majsstivelse
100 g fintrevet marcipan
Æggehvide til pensling
Opløs gæren i mælk. Tilsæt vand, salt, kardemomme, smør og æg. Rør melet i lidt ad gangen. Ælt til en meget smidig dej. Lad hæve i 1 time. Form boller og lad efterhæve i 30 min. Pensl med æggehvide og bag ved 210° i 15-20 min. Flæk og afkøl. Pisk alle ingredienser til fyld sammen i en gryde og pisk sammen under opvarmning. Når det har kogt i 1 min., slukkes, cremen afkøles og blandes med fintrevet marcipan. Cremen kommes i bollerne som fyld. Der kan drysses med flormelis.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere til fest og fastelavn ...
Børnefestkager
Strutter til fastelavn
Scones
Mangler du ideer til masker til ungernes fastelavnsfest, så klik her