Sandkage med citron og vanilje
Sandkage er en dejlig massiv kage, der stiller sulten og tilfredsstiller den søde tand.
Sandkage kan godt være lidt overset nu om dage, hvilket er ærgeligt - den smager fremragende!
Det kan være, at navnet kan virke afskrækkende, og det kan da heller ikke udelukkes, at det kan være en god ide at have noget væde til ganen, når man spiser en sandkage. Men det betyder ligeledes, at sandkage er rigtig god til kaffe.
Vi anbefaler, at du tager og prøver denne dejlige sandkage!
Prøv også: Skøn sandkage med æble og kanel
Ingredienser til sandkage med citron og vanilje
(Ca. 16 skiver)
180 g smør
180 g sukker
Kornene af ½ vaniljestang
Reven skal af 1 ubehandlet citron
4 æg
180 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Evt. 1-2 dl tørrede el. ikke for våde små bær (blåbær, tranebær el. hvad du kan lide)
Sådan laver du sandkage
Rør smør og sukker luftigt, tilsæt citron og vanilje og rør æggene i et ad gangen.
Sigt hvedemel og bagepulver i dejen og fold det rundt. Skal der frugt i dejen, er det også nu.
Smør en mellemstor sandkage form og kom dejen heri.
Bag ved 180° i 1 time.
Din sandkage kan fryses.
Bageopskrift: Helle Brønnnum Carlsen
Flere gode kager...
Marcipankage med rabarber
Ingefærkage til stranden
Bagt cheesecake