Ingredienser til toscakage
(15-20 stk.)
200 g smør
4 æg
250 g sukker
250 g hvedemel
1 tsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
4 spsk. fløde 8%
Glasur
150 g smør
85 g sukker
1 dl lys sirup
3 spsk. hvedemel
3 spsk. mælk
100 g mandelflager
100 g valnødder
Fremgangsmåde
Smelt smørret og afkøl det. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnapsen. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver og vend det forsigtigt i æggesnapsen. Rør fløden og det afkølede smør i. Kom dejen i en beklædt form på ca. 30 x 35 cm og bag kagen 15 min. ved 175°. Smelt smør, sukker, sirup, mel og mælk, rør mandelflager og hakkede valnødder i. Fordel glasuren forsigtigt over kagen og bag den yderligere 15 min. Afkøl kagen på en rist.
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Bageopskrift: Aase Dotterud
Find flere opskrifter her...
Marmorkage med nutella
Nem nøddekage