Pie med spinat og ost
(6 pers.)
10 min. + 50 min. i ovnen
500 g hel spinat
800 g ricotta (italiensk friskost)
2 æg
2 æggehvider
Lidt revet muskatnød
2 spsk. hakket persille
Salt og peber
Lidt olivenolie
8 plader fillodej
Tilbehør
Grøn blandet salat
Skyl spinaten og damp den i den væde, der hænger ved. Lad den dryppe meget grundigt af i et dørslag. Hak den groft. Pisk ricotta ensartet i en skål, tilsæt æg og æggehvider, muskat, persille, salt og peber. Rør spinaten i. Smør en springform på ca. 20 cm i diameter og læg lag af fillodej i som bund. Læg spinatblandingen i dejen og fold fillopladerne ind over penslet med olie. Sæt den i ovenen ved 180° i 45-50 min. Lad den hvile og skær den i lagkagestykker, der spises med salat.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Flere tærter...
Kyllinge-spinat tærte
Porre-tomattærte
Ostetærte
Klik her, hvis du vil prøve flere klassikere...