(4 pers.)
1 hel kylling
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
2 knolde hvidløg
Rosmarin og timian
1 citron
Tænd for grillen med masser af langtidsholdbare briketter blandet med kul. Når man skal grille kylling, skal varmen være konstant, og den skal holde længe. Det kan være sin sag at grille en hel kylling, hvis man ikke bruger kuglegrill, men så kan man partere den. Det gør vi her.
Parter kyllingen i 4 store kvarte. Skær så de to hele bryststykker af og lad et stykke ved vingen sidde og lad over og underlår hænge sammen i store stykker. Skær rygsøjlen fra og gem sammen med vingespidser og gump m.m. til en god hønsefond(koges i 45 min. efter bruning med krydderurter og løg.
Pensl kyllingestykkerne med olivenolie, salt og peber og læg dem på grillen i middelafstand fra gløderne. Nu er det så, det hyggelige kommer. Giv grillmesteren et glas vin eller en øl og sæt personen til at vogte grillen de næste 45 min., mens resten af måltidet gøres klar. Kyllingestykkerne skal vendes ofte, og man kan pensle med mere olie, men aldrig, så det drypper.
Smid nogle kviste rosmarin i gløderne, så røgen er med til at give smag. Når der er gået 25 min., skæres hvidløgene tværs igennem og pensles med olie og salt og grilles - først 5-7 min. på skærefladen og dernæst resten af tiden på skindsiden.
Tjek, at kyllingen er gennemstegt, ved at stikke i den, uden at der kommer rød kødsaft ud. Server med grillpakker af courgette.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
SMART DEKORATIONSPEN
Pynt kager med den smarte dekorationspen fra Lékué. Køb den i shoppen for 169 kroner (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Kyllingespyd
Lammekotelet med hummus
Auberginer og rød peber
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)