Opskrifter

Grovbrød hævet i kurv

Onsdag, 15. april 2015af Kristina Marckmann, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Bag et lækkert brød med saftig krumme.

Opskrift på grovbrød hævet i kurv

25 g gær
3 dl lunkent vand
1 tsk. salt
2 tsk. flydende honning
75 g rugflager
25 g fuldkornshvedemel
275 g sigtemel

Sådan laver du grovbrødet

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Nem aftensmad på 15-20 minutter Chokolade-nøddekage 15 lækre opskrifter med svinemørbrad

Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, honning, rugflager og fuldkornshvedemel. Rør sigtemelet i, ælt dejen godt igennem og lad den hæve i 45 min. Slå dejen ned og tril den til en aflang pølse. Læg dejen i en 24 cm, aflang meldrysset hævekurv og lad den hæve et lunt sted i 1 time. Vend forsigtigt dejen ud på en plade med bagepapir og bag brødet ved 200° i 30 min.

Tips til brødbagning

• Lidt honning i dejen fremmer hæveevnen.
• Det er vigtigt at ælte dejen godt igennem, så melet optager væden - det tager tid, 8-10 min. Jo længere tid du ælter dejen, jo mere luftig og lækker bliver krummen.
• En hævekurv laver fine mønstre i dejen og holder på brødets form, mens det hæver.
• Tænd ovnen i god tid, så den har den rigtige temperatur, når brødet sættes ind.

Find flere gode opskrifter på brød i galleriet herunder

Masser af godt brød