Opskrifter

Havrebrød med malt og honning

Lørdag, 10. juli 2010af Redaktion
Godt brød med havregryn

75 g havregryn (ikke grovvalsede)
3 dl kogende vand
2 spsk. maltmel
1 spsk. A38 el. ymer
25 g gær
1 spsk. honning
1½ tsk. salt
Ca. 375 g italiensk hvedemel el. pizzamel


TIP

  • Der er ikke meget bagekraft (gluten) i havregryn, men de giver god smag, konsistens og holdbarhed i brød og boller. Grynene skal først skoldes og kvælde ud ligesom havregrød. Dejen kan også laves med en rest havregrød af godt 2 dl havregryn.
  • Maltmel giver brødet en kraftigere smag og mørkere farve. Det findes i helsekostbutikker. Maltsirup kan også bruges, så skal der ikke honning i dejen.
    Cerelacgrød og Jogoline

Rør kogende vand i grynene og lad dem stå 10-15 min., til det er håndvarmt. Tilsæt maltmel, A38 og smuldret gær og rør det glat. Tilsæt honning, salt og mel og ælt dejen godt. Den er lidt blød og bliver bedst med maskine. Lad dejen hæve lunt tildækket i skålen til dobbelt størrelse ca. 1½ time. Hæld dejen ud på plade med bagepapir og lad den efterhæve ca. ½ time. Spray med vand og klap lidt havregryn ned i brødet. Sæt det i ovnen på nederste rille ved 225° og bag det 25-30 min.


Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen





Find andre opskrifter på brød her...
Sigtebrød med kartofler og kommen
Boghvedeboller
Solsikkebrød