Knækbrød - opskrift med lakrids
Denne knækbrød-opskrift er lidt anderledes end andre opskrifter på knækbrød. Der er nemlig lakrids i.
Lakrids har i de seneste par år fundet vej ind i køkkenet som et krydderi på lige fod med paprika, timian og karry. Men til forskel fra de "traditionelle" krydderier, kan lakrids både bruges i det salte og det søde køkken.
Denne knækbrød-opskrift er et eksempel på, hvordan lakrids kan bruges som krydderi i det salte køkken. Lakridsen i denne knækbrød-opskrift tilfører knækbrød en dejligt fornyet smagsoplevelse.
Bryder du dig ikke for meget om lakrids, kan du udelade lakridspulveret i denne knækbrød-opskrift. Men du skulle nu unde dig selv at prøve. God fornøjelse!
Ingredienser til knækbrød med lakrids
(30 stk.)
50 g gær
1 dl vand
200 g rugmel
150 g smør
1½ dl mælk
1 tsk. salt lakridssirup
1 spsk. lakridspulver
1 dl sesamfrø
250 g hvedemel
1 spsk. sesamfrø
Fremgangsmåde til knækbrød med lakrids
Rør gæren ud i vandet, tilsæt halvdelen af rugmelet og lad blandingen stå lunt og tildækket i 30 min. Smelt smørret og rør det i sammen med mælken. Rør resten af rugmelet i sammen med lakridssirup, sesamfrø og lakridspulver, ælt dejen sammen med hvedemelet og stil det til hævning i 30 min. Rul dejen ud i 2 mm's tykkelse og skær den ud i ca. 10 cm store cirkler med et 3 cm stort hul i midten. Drys knækbrødene med sesamfrø, bag dem ved 220° i 20 min. og lad dem afkøle på en bagerist. Lidt lækkert til madpakken eller måske et stykke ost.
Knækbrød-opskrift: Kristina Marckmann
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.Se mere her
Find flere opskrifter her...
Myslistykker
Boller med ost og gulerødder
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)