And med rødkålssalat
Opskrift på and med rødkålssalat
(3-4 pers.)
1 stor and (ca. 2½ kg)
1 dl groft salt
1 bdt. frisk timian
½ lille rødkål
1 spsk. groft salt
3 appelsiner
2 æbler
100 g valnødder
Dressing:
1 spsk. honningeddike
3 spsk. valnøddeolie
Salt og peber
Prøv også: And med tyttebærsovs og rødkål
Populært til jul
Flæskesteg med rødkålssalat og brunede kartofler Ris à la mande - 3 gode opskrifter FinskbrødSådan laver du anden
Dup anden tør med køkkenrulle og gnid den med groft salt. Stop halvdelen af timiankvistene i anden og stil den på risten over et fad med ca. 2 dl vand og resten af timianen. Sæt anden i ovnen ved 200º i 2½ time, dryp anden jævnligt med skyen fra bunden. Lad den hvile 15 min., før den skæres ud.
Snit rødkålen fint og kram den med groft salt, læg den i et dørslag og lad den trække ca. 30 min. Skyl evt. saltet af. Pisk marianden sammen og vend kålen heri. Skær appelsin og æbler i passende stykker og vend dem i kålen. Rist nødderne i ovnen i 5 min. Vend dressingen i kålen og drys med de lune nødder.
Servér med brune kartofler.
Er du også vild med jul? Så vær med i vores Facebook-gruppe JUL - mad, pynt og ideer HER!