And med tyttebærsovs og rødkål
And, tyttebærsovs og rødkål. Den skønneste julemad
(6-8 pers.)
2 ænder a 1,8 kg
8 skalotteløg (de fire i halve, de fire hakkede)
6 fed hvidløg
2 kviste timian,
2 kviste persille
Porre, selleritop m.m.
1 spsk. hvedemel
2 dl portvin
½ -1 dl tyttebærgele
1 (lille) rødkål, fintsnittet
2 æbler
1 dl tyttebærsyltetøj el. frosne tyttebær, hele
1 finthakket løg
50 g smør
3 spsk. vineddike
1 spsk. muscovadosukker (rørsukker)
1 kanelstang
Tænd ovnen på 120° og dup ænderne tørre. Stop dem med de halverede løg, hvidløg og urter og steg ænderne i ovnen i 21/2 time. Skru op til 200° og giv dem 25 min. mere. Lad dem hvile lidt, før du tager skyen fra dem. Brun porre og selleri i lidt olie, drys med mel og jævn med skyen. Smag til med gele og portvin og kog godt igennem.
Rist kål i smør med løg og smag til med bær, eddike, sukker og kanel. Lad det småkoge i 10 min., til det er sprødmørt.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også...
And med salat af rødkål
Farseret kalkun
And på kuglegrill
Flæskesteg med figner