Rullepølse
Slaget af et svinebryst (ca. 1 kg)
1 spsk. groft salt
Friskkværnet peber
½ tsk. stødt nellike
½ tsk. stødt allehånde
½ bundt timian uden stilke, finthakket
1 skalotteløg, finthakket
½ bundt finthakket kruspersille
1 tsk. husblaspulver
Saltlage
2 liter vand
300 g salt
50 g sukker
En rullepølsepresse eller marmorplader, der lige skoldes
Bland salt og krydderier med lidt husblaspulver. Bred slaget ud og fordel blandingen jævnt over det hele.
Rul sammen til en pølse og sy kanten sammen. Snør pølsen godt og læg den i pres. Læg pølsen i en skål, hvor den kan være med pressen, og kog så lagen sammen. Hæld den afsvalede lage over, så den dækker helt.
Stil pølsen med lage i køleskabet i 3 dage. Tag den ud og smid så lagen væk. Tag pølsen ud af pressen og kog den 1 time, til den er mør. Lad den afkøle i pressen igen i køleskabet denne gang uden lage eller væde ved. Kan holde sig 1 måned i køleskabet, når den er hel. Skæres i skiver og spises på rugbrød med sky, karse og rødløg.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Juleforberedelser...
Medisterpølse
Andeconfit
Surkål
BYG DIT EGET KAGEHUS
Byg dit eget kagehus med bagemåtten fra Silikomart. Non-stick overfladen gør det unødvendigt at bruge fedtstof eller mel. Måtten kan købes i Familie Journals Shop for 349 kr. (link fjernet)
Få tjek på al julemaden her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)