Auberginesalat
(6 pers.)
1 aubergine
Salt og peber
Olivenolie til stegning
200 g kogte kikærter
8 store kålblade (f.eks. savoy- el. hvidkål)
8 halverede cherrytomater
½ dl sorte oliven
½ dl grønne oliven
Sesamfrø til drys
Dressing
1 dl tahina (sesampasta)
1 fed hvidløg
4 spsk. citronsaft
4 spsk. olivenolie
Salt og peber og lidt vand
Skær auberginerne i tern og steg dem i olie, drysset med salt og peber. De skal være lysebrune og gennemstegte, det tager ca. 15-20 min. Kålen blancheres og duppes tør. Det hele blandes, og dressingen røres sammen og hældes over. Drysses med sesamfrø. Stilles køligt, til det skal serveres. Kan sagtens laves om formiddagen til samme aften.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv mere mad til juleklippedagen...
Krydrede kyllingelår med courgettesalat
Tyrkiske pizzaer
Farseret kalkun