Bagt vintermos med chorizo
(3-4 pers.)
600 g kartofler
1-2 gulerødder
1 tyk skive selleri
30 g smør
3 æg
Salt, peber
Evt. revet muskatnød
100-125 g chorizopølse
Hakket persille
Skræl kartofler, gulerødder og selleri og skær i grove stykker. Kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra og damp grønsagerne tørre i gryden uden låg. Mos grønsagerne med smørret. Pisk mosen med de 3 æg og smag til med salt, peber og muskat. Læg mosen i et smurt, flat ildfast fad. Træk skindet af pølsen og skær den i skiver. Stik skiverne ned i mosen og sæt fadet i ovnen ca. 15 min. ved 225° på midterrillen. Server med hakket persille.
Tip: Det hele kan laves i forvejen, og så skal det bare 5-10 min. længere i ovnen.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Italiensk pølsegryde
Pølser i karrykål med æbler
Rotmos
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)