Opskrifter
Blomkål og pasta gratineret i fad
Tirsdag, 5. januar 2016af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
En skøn vinterlig ret med lækker pasta og blomkål, der bliver gratineret i ovnen.
Opskriften er til 3-4 personer.
40 min
4 personer
Blomkål og pasta i fad
1 lille blomkålshoved
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
6 kviste timian
300 g pasta
40 g smør
40 g hvedemel
6 dl mælk
1-2 tsk. sennep
100 g fast ost til at rive (emmentaler/cheddar)
50 g hel parmesan
50 g hasselnødder
Tip
Server med tomatsalat
Sådan laver du blomkål og pasta i fad
- Del blomkålen i små buketter.
- Vend dem med olivenolie, salt, peber og halvdelen af timianbladene.
- Læg dem i et ovnfast fad og steg dem i ovnen ved 190º i 20 min., til de er let lysebrune. Kog pastaen efter anvisning på pakken.
- Afbag smørret med mel og spæd med mælken.
- Kog igennem og smag sovsen til med sennep, salt, peber og resten af timianbladene.
- Kog igennem og sluk. Riv osten og kom den i saucen.
- Bland blomkål med sovs og pasta og kom det hele i et ovnfast fad, drys med høvlet parmesan og grofthakkede nødder.
- Sæt fadet i ovnen i 20 min. ved 190º.
Forretter & Tilbehør
Tomatsalat med sojamandler og krydderurter
Hovedretter
Blomkålsgratin med parmaskinke