Blomkålssuppe og fennikelsalat med dild og æble
(2 pers.)
1 løg
2 fed hvidløg
½ blomkål
1 kartoffel
1 fennikel
8 dl grønsagsbouillon
Olie til stegning
Salt og friskkværnet peber
Fennikelsalat
2 spsk. koldpresset rapsolie
1 tsk. flydende honning
3 spsk. friskpresset citronsaft
Salt
1 æble
½ bundt dild
Tilbehør
Groft brød
Pil løget og hak det fint. Pil hvidløget og skær det i tynde skiver. Del blomkålen i grove stykker. Skræl kartoflen og skær den i tern. Skær toppen af fenniklen og gem selve fennikelknolden til salaten. Opvarm en stor gryde med olie og steg løg, hvidløg, blomkål, kartoffel og fennikeltop ved middel varme i 5-10 min., uden, at det tager farve.
Hæld bouillon over, læg låg på gryden og lad suppen småkoge i ca. 20 min. eller til grønsagerne er helt møre. Blend suppen, gerne med en stavblender, direkte i gryden. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Fennikelsalat: Rør rapsolie, honning og citronsaft sammen og smag til med salt. Skær fenniklen (uden top) og æblet i helt tynde skiver, brug evt. et mandolinjern. Vend fennikel og æble med dressingen og lidt plukket dild. Anret suppen i dybe tallerkner, top med fennikelsalat og server straks den varme suppe med groft brød til.
Madopskrift: Louise Lorang
PRAKTISK KOGE- OG SKYLLENET
Gør madlavningen lidt lettere med koge- og skyllenettet fra Lékué.
Fås for 99 kr. i Familie Journals Shop (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Minestrone med hvide bønner
Pasta med tomat og kødboller
Grov tomatsuppe med gratinerede tortillas
Find mange flere supper her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)