Bøf stroganoff med vintersalat
Ingredienser til bøf stroganoff
(4 pers.)
600 g inderlår el. klump
50 g bacontern
25 g smør
2 løg i skiver
250 g champignon
Salt og peber
1 tsk. paprika
2 dl bouillon
1 dl piskefløde
1 dl tomatpuré
Fremgangsmåde til bøf stroganoff
Skær kødet i strimler. Brun baconen på en pande. Tilsæt halvdelen af smørret og løg og lad dem blive gyldne. Hæld det i en gryde. Varm resten af smørret og brun kødstrimlerne ad nogle gange. Tilsæt svampe og brun dem med. Hæld det hele i gryden. Tilsæt salt, krydderier, fløde og tomatpuré og lad det simre mørt under låg på 30-40 min.
Server din bøf stroganoff
Ægte bøf stroganoff
I den russiske version, som fyrst Stroganoff lagde navn til, skal kødet kun lige steges på panden og vendes i saucen. Den er dyrere - men meget lækker.
Ingredienser til ægte bøf Stroganoff med vintersalat
(4 pers.)
600 g mør tykstegsfilét
30 g smør
Salt og peber
Sauce
2 løg
20 g smør
250 g champignon
1-2 tsk. paprika
2-3 spsk. konc. tomatpuré
2 dl bouillon
1 dl piskefløde
Salt og peber
Fremgangsmåde til ægte bøf Stroganoff
Begynd med saucen, den kan laves helt færdig i forvejen. Pil løgene og skær dem i tern. Rens svampene og skær dem i skiver. Brun løgene i en gryde i smørret. Svits svampene med og tilsæt paprika, tomatpuré og bouillon. Lad saucen koge igennem, så syren fra tomaterne damper af. Kom fløden i og lad saucen koge nogle min., til den er jævn.
Skær kødet i fingertykke strimler og brun dem på en stor pande ved god varme i smørret. Kødet skal kun stege i kort tid, det skal være rosa i midten. Krydr kødet med lidt salt og peber og vend det i saucen. Smag til med salt og peber. En god kartoffelmos er det klassiske tilbehør, men løse ris eller korte pastastykker passer også.
Ingredienser til vintersalat
(4 pers.)
3-4 julesalat
2 pærer
25-50 g valnøddekerner
1 usprøjtet citron
1-2 tsk. honning
Salt og peber
Fremgangsmåde
Flæk julesalaten på langs og fjern lidt af stokken i midten. Snit salaten. Skær pærerne i kvarte og skær dem i skiver. Hak nødderne groft. Riv skallen af citronen og pres saften. Bland citronsaft og honning og smag til med salt og peber. Bland julesalat, pærer, nødder og citronskal og hæld dressingen over. Vend det rundt og lad salaten hvile en halv times tid.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Mørbradgryde med grøn mos
Mørbrad au vin
Er du til mørbradgryde?
Se også videoen, hvor Familie Journals faste madskribent, Helle Brønnum Carlsen, viser, hvordan du laver en lækker mørbradgryde: