Mørbradgryde med grøn mos
Ingredienser til mørbradgryde med grøn mos
(3 pers.)
75 g bacon
Olie til stegning
1 svinemørbrad
250 g champignon
2 hakkede løg
2 peberfrugter
1 ds. tomatpuré
2 dl bouillon
1½ dl fløde
1 tsk. salt
500 g broccoli
300 g rosenkål
100 g flødeost
Salt og peber
Pynt
1 bdt. persille
ROSENKÅL
Oprindelsen af rosenkål er ukendt, men man mener, at den blev dyrket i Belgien allerede i 1200-tallet. Rosenkål, der er sideknopper, som vokser på en lang stængel, er en god kilde til både kostfibre og vitaminerne A, B, E, C og K. Rosenkål tåler fint frost, faktisk udvikler smagen sig først fuldt ud, når rosenkålen har fået lov til at stå og få årets første frost. De høstede rosenkål holder sig fint i en plastpose i køleskabet i et par uger.
Fremgangsmåde
Skær mørbraden i ca. 2 cm tykke skiver. Skær baconen i tern og brun dem i olien sammen med mørbraden. Skær champignonerne i skiver og svits dem let sammen med løgene. Tilsæt peberfrugter i strimler og lad dem svitse med i et par min. Tilsæt tomatpuré, bouillon og fløde og lad retten simre i 15 min. Skær broccoli og rosenkål i mindre stykker og kog dem møre i usaltet vand. Blend grønsagerne med flødeost og smag til med salt og peber. Servér med et drys hakket persille.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Barderet mørbrad med græskarsalat
Rosenkålssalat med æbler og bacon
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)