Opskrifter

Mørbradgryde med grøn mos

Mandag, 25. februar 2013af Redaktion
En nem middagsret, der sagtens kan være hverdagsmad, når der er mørbrad på tilbud

Ingredienser til mørbradgryde med grøn mos

(3 pers.)

75 g bacon
Olie til stegning
1 svinemørbrad
250 g champignon
2 hakkede løg
2 peberfrugter
1 ds. tomatpuré
2 dl bouillon
1½ dl fløde
1 tsk. salt
500 g broccoli
300 g rosenkål
100 g flødeost
Salt og peber


Pynt
1 bdt. persille

ROSENKÅL

Oprindelsen af rosenkål er ukendt, men man mener, at den blev dyrket i Belgien allerede i 1200-tallet. Rosenkål, der er sideknopper, som vokser på en lang stængel, er en god kilde til både kostfibre og vitaminerne A, B, E, C og K. Rosenkål tåler fint frost, faktisk udvikler smagen sig først fuldt ud, når rosenkålen har fået lov til at stå og få årets første frost. De høstede rosenkål holder sig fint i en plastpose i køleskabet i et par uger.

Fremgangsmåde

Skær mørbraden i ca. 2 cm tykke skiver. Skær baconen i tern og brun dem i olien sammen med mørbraden. Skær champignonerne i skiver og svits dem let sammen med løgene. Tilsæt peberfrugter i strimler og lad dem svitse med i et par min. Tilsæt tomatpuré, bouillon og fløde og lad retten simre i 15 min. Skær broccoli og rosenkål i mindre stykker og kog dem møre i usaltet vand. Blend grønsagerne med flødeost og smag til med salt og peber. Servér med et drys hakket persille.

Madopskrift: Kristina Marckmann


Find flere opskrifter her...
Barderet mørbrad med græskarsalat
Rosenkålssalat med æbler og bacon


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)