Braisseret kylling med spidskål og ræddiker
(4 pers.)
1 stor frilandskylling
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
Rosmarin
Timian
1 spidskål
2-3 ræddiker
1 løg
2 spsk. smør
10 g hvedemel
1 dl hvidvin
Kyllingesky
2 dl piskefløde
Tilbehør
Ovnkartofler eller pommes frites
Del kyllingen i fire. Gnid dem med olie, salt, peber, rosmarin og timian. Læg kyllingestykkerne i et ovnfast fad og kom 1 dl vand i bunden. Sæt fadet i ovnen ved 180° i 30 min. Skru op til 210° og giv dem ca. 25 min. mere, til de er helt færdige. Snit kålen groft, skrub ræddikerne og skær dem i store stykker. Damp ræddikerne i vand og lidt smør i 4-8 min. og vend kålen i. Hæld vandet fra, når kålen er mør, men stadig har bid. Sautér løget i smør og kom mel ved. Spæd med vin og skysovsen fra kyllingen, kom fløde ved og smag til. Vend grønsagerne i og server til kyllingen sammen med kartofler.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Kyllingefrikassé
med urter
Vagtler med citrus-
salat
Caesarsalat med
marineret kylling
Masser af gode retter til påskefrokosten
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)