Cremet blomkålssuppe med svampedrys
Ingredienser til cremet blomkålssuppe med svampedrys
(4 pers.)
1 løg
100 g kartoffel
500 g blomkål
1 spsk. olivenolie
2 dl hvidvin
7 dl hønsebouillon
2 dl piskefløde
1 tsk. salt
1 knsp. peber
250 g friske svampe (bøgehatte, kantareller, karljohan el. lign.)
50 g chorizopølse
3 spsk. hakket timian
Fremgangsmåde til cremet blomkålssuppe med svampedrys
Hak løget, skær kartoflerne i tern og del blomkålen i mindre stykker. Sautér løget i olie et par min., tilsæt kartoffel og blomkål og lad dem sautére med et par min. Hæld vin og bouillonen ved og lad det småsimre under låg i 15 min. Blend suppen, tilsæt fløden og smag til med salt og peber. Rens svampene og skær dem og pølsen i små tern. Rist pølsen på en tør pande, tilsæt svampe og timian og lad dem riste med i 5-6 min. Varm suppen igennem og servér den drysset med svampeblandingen.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Baconsalat med croutoner
Vietnamesisk fiskesuppe
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)