Vietnamesisk fiskesuppe
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/websites/familiejournalen-dot-dk/website/mad/hovedretter/2012/10/44-vietnamesisk-fiskesuppe-280.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
(4 pers.)
8-9 dl fiskebouillon
1 tsk. stødt koriander
2 cm ingefær
175 g tynde risnudler
1 spsk. fiskesovs
2 røde chilier
3 fed hvidløg
300 g store rejer
200 g laksefilet
4 forårsløg i skrå skiver
1 håndfuld
korianderblade
1 håndfuld mynteblade
1 lime
Salt og peber
Sådan gør du:
Kom bouillonen i en gryde med koriander og fintrevet ingefær og lad det koge i 2 min. Udblød risnudlerne efter anvisning på pakken. Kom fiskesovs, hvidløg i tynde skiver og chili i tynde skiver i bouillonen og kog i 2 min. Skær laksen i mindre stykker og tilsæt dem sammen med rejerne. Lad det simre i 2 min. Skær forårsløgene i skrå skiver og tilsæt dem sammen med nudlerne. Vend med krydderurter og pres lidt limesaft i. Smag til med salt og peber og server med mere lime.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også...
Tomatsuppe
Durumboller