Culottesteg med kartofler i grønkålssalsa
Ingredienser til culottesteg
(Culottesteg til 10 pers.)
2 culottestege a ca. 1,2 kg
2 løg i halve
Salt og peber
Smør og mel til jævning af skyen
2 kg små, vaskede kartofler
1 gulerod
2 æbler, pigeon el. coxorange
8 blade grønkål
½ dl æbleeddike
½ dl rapsolie
Salt og peber
Ekstra olie og nødder til pynt
Fremgangsmåde til culottesteg
I god tid kan kartoflerne koges i 15 min. Til salsaen skrælles guleroden, og æblerne renses. Skæres i mindre stykker og blandes med grønkål, hvor stilkene er fjernede. Det køres lindt med eddike og olie og smages til med salt og peber. Dette kan også gøres dagen før. Kartoflerne deles i halve og vendes med lidt olie og lægges i ovnen med din culottesteg i de sidste 10 min. Vendes rundt med salsaen og pyntes med lidt nødder.
Din culottesteg gnides med salt og lægges på stegerist over et par løg med vand ved i en mindre ovnfast form. Steges ved 220° i 35 min. Stegeskyen under bruges som væde ved en afbagning, evt. smagt til med lidt rødvin. Til slut serveres din culottesteg, der gerne må hvile indpakket, inden den skæres.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Lav som middag med...
Dampet rødtunge med spinat og beurre blanc
Nøddelagkage med chokoladecreme, jordbærskum og marcipankant
Se artiklen "Ønskemad: Hyggelig fødselsdagsmiddag" her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)