Dampet rødtunge med spinat og beurre blanc
(10 pers.)
10 rødtungefileter
1 pakke hel, frossen spinat (ca. 400 g)
Salt og peber
30 g smør
1½ hakket skalotteløg
2 spsk. hvidvinseddike
3 dl hvidvin + 1 dl til fisken
2 dl piskefløde
150 g smør
Tilbehør
Dild, citron og flute
Damp spinaten og lad den dræne godt og grundigt i en si. Læg hel spinat på fiskefileterners midte, rul dem med drys af salt og peber. Læg dem i ildfast fad og sæt på køl med 1 dl hvidvin hen over. Hak skalotteløg og kog ind med eddike. Hæld hvidvin på og kog, til ca. 13 af det er væk. Hæld fløde i og giv et opkog. Lige inden servering blendes små tern af iskoldt smør i den varme sovs, der så herefter kun må nå lige under kogepunktet. Sæt fisken i en forvarmet ovn ved 210°. Kom små smørklatter over. Efter 20 min. tjekkes, om rullerne er dampet helt igennem. Holdes lune og serveres med den lune sovs - evt. portionsanrettede. Til de små børn kan man evt. vælge ikke at komme spinaten inden i fisken, men ved siden af. Nogle børn kan bedste lide det sådan. Måske vil du også vælge ikke at hælde hvidvin over fisken til børnene, selv om alkoholen fordamper.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Lav som middag med...
Culottesteg med kartofler i grønkålssalsa
Nøddekage med chokoladecreme og jordbærskum
Læs artiklen "Ønskemad: Hyggelig fødselsdagsmiddag" her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)