Opskrifter

Dampet ørred med kaperssovs og porrer

Fredag, 13. august 2010af Redaktion
God ret med fisk på 30 min.

(4 pers.)
30 min.

1 halv ørredside m. skind (ca. 800 g)
4 porrer
1 dl hvidvin
Salt og peber
1 dl hakket persille
1-2 spsk. udvandede, saltede kapers
30 g smeltet smør
Saften af ½-1 citron

Tilbehør
Kogte og smørstegte, små kartofler

Rens porrerne og skær i skiver. Læg dem i et smurt ovnfast fad. Læg den rensede fiskeside uden ben med skind over og hæld vin, salt og peber ved. Dæk med alufolie og giv den 15-20 min. i ovnen ved 180°, til fiskekødet er næsten gennemkogt, men ikke helt. Kog kartoflerne og steg dem i smør i en gryde, så skallen bliver småsprød. Hak persille og kapers og kom det i smeltet, varmt smør. Smag til med citronsaft. Server til fisken sammen med porrerne.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere hovedretter med fisk her...
Skippers sildebøffer
Silde-laskesalat
Citronlaks med salsa