Dildknækbrød
(8 brød)
1-2 tsk. dildfrø
15 g gær
3 dl håndvarm mælk
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
100 g groft rugmel
100 g grahamsmel
Ca. 225 g hvedemel
Drys
4-5 spsk. snittet dild
Knus dildfrøene i morter, så smagen frigøres. Smuldr gæren og rør den ud i mælken.
Tilsæt dildfrø, salt, sukker, det grove mel og næsten alt hvedemelet og ælt til en smidig dej med mere mel. Lad den hvile tildækket 15 min. Del dejen i 8 stk. og rul dem tyndt ud til cirkler på et meldrysset bord. Drys dild på og rul kagerullen let hen over, så det hænger fast. Læg brødene på to plader med bagepapir og prik dem med en gaffel. En plade ad gangen på midterrillen ved 225° ca. 7 min. Vend brødene, så bagsiden kommer opad. Læg dem tæt på samme bageplade, giv dem et par min. i ovnen og køl dem af på rist.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
BYG DIT EGET KAGEHUS
Byg dit eget kagehus med bagemåtten fra Silikomart. Non-stick overfladen gør det unødvendigt at bruge fedtstof eller mel. Måtten kan købes i Familie Journals Shop for 349 kr. (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Speltknækbrød
Frøknækbrød
Gode juleboller
Få tjek på al julemaden her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)