Entrecote med bearnaise og fritter
Opskrift på entrecote med bearnaise og fritter
(2 pers.)
2 entrecoter på ca. 200 g
Salt og peber
400 g bagekartoffel
Salt
Olie eller kokosfedt til friture
Bearnaise:
2-3 pasteuriserede æggeblommer
¼ citron
½ tsk. groft salt
12 kviste estragon
1 hakket skalotteløg
3 spsk. hvidvinseddike
200 g smeltet usaltet smør
Tilbehør:
Grøn salat
Populære madopskrifter på familiejournal.dk
Muffins i massevis 15 gode opskrifter på svinemørbrad Aftensmad på 15-20 minutter (20 gode opskrifter)Fremgangsmåde til entrecote med bearnaise og fritter
Begynd med kartoflerne. Skræl og skær i dem i stave, evt. med pommes frites-jern. Giv dem et lille opkog i vand i 30 sek. Dup dem tørre og frituresteg dem i hed olie evt. ad et par omgange. Drys dem med salt. De kan varmes i ovnen, inden de skal serveres.
Pisk æggeblommerne seje med salt og citron over vandbad. Kog estragon, hakket skalotteløg og eddike op, tag det af vamen og lad det trække. Si det - der bliver ca. 1 spsk. Kom 1-2 spsk. vand og den krydrede eddike i æggeblommerne og rør smeltet smør i dråbevis under omrøring, men pas på, det ikke bliver for varmt. Det må ikke koge.
Drys bøfferne med salt og lad dem trække 15-20 min. Krydr bøfferne med peber og steg dem 3-4 min på hver side. Lad dem evt. trække 5 min., inden de serveres med bearnaisen, de varme fritter og en grøn salat.
Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!
Kun 20,- per stk.