Fisk med courgetter og stedmoderblomster
(2 pers.)
2 store havtaskekæber (ca. 350 g)
2 mellemstore courgetter
1 rød peberfrugt
1 skalotteløg
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
2 blomsterhoveder, f.eks. stedmoderblomster
400 g nye kartofler
Evt. smør
TIP
Hvis du ikke kan få havtaske, kan du bruge en anden hvid og fast fisk.
Læg fisken i et ovnfast fad, drys den med salt og peber, dryp lidt olivenolie over. Sæt fadet i ovnen ved 210° i 8 min. Skær courgetter og peberfrugter i mindre stykker. Hak løg og hvidløg. Kom lidt olie i en stegepande eller wok og brun courgetterne ved høj varme. Sænk varmen og kom peberfrugter, løg og hvidløg på. Steg, til det hele er let brunet. Smag til med salt og peber. Drys med blomster og server med nye kogte kartofler og evt. en klat smør til.
Spiselige blomster
Jomfru i det grønne - blå blomster
Kornblomst - blå blomster
Lavendel - blålilla blomster
Morgenfrue - gule og orange
blomster
Solhat - gule og orange blomster
Stedmoderblomst - gule, orange, blå og lilla blomster
Tagetes - orange, gule og røde blomster
Tallerkensmækker - orange, gule og røde blomster
Viol - lilla blomster
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Svinekæber med
spinatsalat og spis-
elige blomster
Pasta med tomat og
tagetes
Lavendelbrød
Chokoladekage med
lavendel
Læs mere om stedmoderblomsten her...
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)