Opskrifter

Galette med løg og gedeost

Mandag, 16. maj 2016af Christine Bille Nielsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Galette er en form for madpandekage, som oprindeligt stammer fra Frankrig. Den minder dog mest om en pizza, da opskriften består af en dej, som toppes med grøntsager og ost. Denne version er med løg og gedeost.
(4 pers.)

Det skal du bruge til galette med løg og gedeost:

Galette med skinke? Find opskriften her

150 g hvedemel 50 g grahamsmel 1 tsk. salt 75 g koldt smør 3 spsk. koldt vand 1 kg rødløg 2 spsk. olivenolie Salt og peber 150 g gedeost i rulle 1 æg 1 håndfuld brøndkarse el. løvstikke

Sådan laver du galetten:

Bund: Bland de to slags mel og salt. Skær smørret i små tern og smuldr det i melet. Tilsæt vand og ælt dejen hurtigt sammen. Klap dejen flad, pak den ind i køkkenfilm og lad den hvile i køleskabet. Fyld: Skær løgene i tynde både og svits dem i olie i 15-20 min., til de er møre. Smag til med salt og peber. Rul dejen ud mellem to stk. bagepapir til en ca. 2 mm tyk cirkel. Læg løgfyldet på midten og bred det ud til ca. 5 cm fra kanten. Skær osten i skiver og fordel dem oven på løgene. Fold dejkanten ca. 5 cm ind over fyldet. Pensl kanten med sammenpisket æg og bag galetten i 30-40 min. ved 180°, til dejen er gennembagt og gyldenbrun. Drys med brøndkarse eller løvstikke og servér med en stor skål salat. Prøv også denne krydret pizza