Hakkebøf med hyldeblomst
(2 pers.)
400 g hakket oksekød
400 g små, helt nye kartofler
250 g hvide asparges
½ dl glace (købes færdig)
8 skærme hyldeblomst
Salt og Peber
Et nip rørsukker
Citron
1 spsk olie
Skrab kartofler og kog i saltet vand i 15 min. Skræl asparges og skær i 2-3 stykker undtagen 3, der høvles i flager med tyndskræller.
Steg kødet formet til to fine hakkebøffer drysset med salt, peber og olie på grillpande i 5-6 min. på hver side. Steg også lige blomsterne en smule, så de dufter.
Varm glacen og drys med salt og peber og en anelse sukker. Dryp med lidt citron over asparges.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
FLOT RETROSTIL
Flot flaske fra Ib Laursen. Perfekt til hjemmelavet saft af fx. rabarber eller hyldeblomst. Klik her og køb den i shoppen for kun 59 kroner (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Hyldeblomstsaft
Friturestegte hyldeblomster med myntedressing
Lammekotelet med hummus
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)