Hamburgerryg med friske ærter og gulerødder

(4 pers.)
30 min. + 30 min. kogetid
800 g hamburgerryg
1 stort løg
Grønærter
½ kg ærter i bælg (ca. 200 g)
1 bdt. nye gulerødder
4 forårsløg
1 dl vand
75 g smør
Lidt frisk dild
Tilbehør
Kogte, nye kartofler drysset med persille
Sådan laver du hamburgerryg med ærter og gulerødder
Kom hamburgerryggen i en gryde, dæk med koldt vand. Pil løget, skær det i kvarte og kom det i gryden. Lad hamburgerryggen småkoge i 30 min. under låg. Sluk og lad den trække i kogevandet i 20 min.
Bælg ærterne og skrab gulerødderne. Hvis gulerødderne er små, skal de være hele, ellers skæres de i mindre stykker. Pil løgene og skær dem i kvarte, lad den grønne top bliver siddende. Bring vandet i kog og damp løgene i 4 min. Kom ærter og gulerødder ved og tilsæt smørret, lad det dampe under låg i 1-2 min. Drys lidt frisk dild over. Skær hamburgerryggen i skiver og server med grønsager og kartofler. Kogeskyen kan bruges som smørsovs til de kogte kartofler.
Find flere opskrifter her...
Langtidsstegte nakkekoteletter med ærter og porrer
Svinekæber med spinatsalat og spiselige blomster
Krebinetter med quinoasalat
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)