Heltstegt kylling med citron og ovnstegte grønsager
(4 pers.)
1 usprøjtet citron skåret i både
1 hel, stor kylling
3 spsk. olivenolie
2 løg i kvarte
2 gulerødder i tykke skiver
500 g vaskede, små, kartofler i halve
250 g cherrytomater
4 timiankviste
1 spsk. fennikelfrø
Salt og peber
Tilbehør
Yoghurt krydderurtedressing
og grøn salat
Kom 4 både citron ind i kyllingen, der gnides med olie, salt og peber og stilles i ovnen ved 250° i 15 min., til overfladen er gylden. Så skrues ned til 170°, og resten lægges rundt om kyllingen, der dryppes med lidt mere olie, og det steger i ca. 1-1½ time, til et tjek ved benet viser, at den er helt gennemstegt og mør. Server med yoghurt krydderurtedressing og grøn salat.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Kyllingelår
Piraternes kyllinge-
salat
Kylling med klistrede
gulerødder
Godt redskab til grønsagerne
Börner mandolinjern skærer i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen (link fjernet)
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)