(4 pers.)
8 kyllingelår
Salt og peber
2 spsk. olivenolie
400 g små, pillede skalotteløg
4 fed hvidløg, hakkede
1 alm. løg i skiver
2 usprøjtede appelsiner
4 gulerødder, skrællede og i store stykker
4 kviste rosmarin
2 dl fløde
Tilbehør
Kogt ris og bønnesalat
Gnid kyllingelårene med salt, peber, revet appelsinskal og olivenolie. Læg dem i et ovnfast fad og steg ved 200° i 20 min. Istandgør i mellemtiden resten af grønsagerne. Kom alle grønsagerne i en skål med salt, peber og rosmarin. Hæld appelsinsaft ved og lidt mere olivenolie. Tag kyllingestykkerne op og læg grønsagerne som bund. Læg kyllingelårene over og sæt i ovnen ved 180° i 50 min. Hæld fløde ved og giv det 10 min. mere. Server med kogte ris og en grøn bønnesalat.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Helstegt kylling med
citron og ovnstegte
grønsager
Piraternes kyllinge-
salat
Kylling med sesam-
bagte jordskokker
Godt redskab til grønsagerne
Börner mandolinjern skærer i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen (link fjernet)
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)