Julesalat med rødbeder og appelsinvinaigrette
(4-6 pers.)
50 g græskarkerner
1 spsk. rapsolie
1 tsk. salt
300 g julesalat
200 g syltede rødbeder
1 bdt. bredbladet persille
50 g tørrede tranebær
Appelsinvinaigrette
Saften af 1 appelsin
4 spsk. æbleeddike
1 tsk. fennikelfrø
6 spsk. koldpresset olivenolie
Salt og friskkværnet peber
TIP
Kan bruges som frisk, nyt tilbehør til den klassiske julemenu.
Find en masse klassiske juleretter her...
Rist græskarkernerne i 1 spsk. rapsolie på en pande, til de begynder at "puffe". Tag panden af varmen og drys kernerne med salt. Skær det nederste af julesalaten og frigør bladene. Læg 5-6 blade i kanten af et stort fad, så det ligner en stjerne. Snit resten af julesalaten fint. Skær de syltede rødbeder i meget fine tern. Skyl og hak persillen. Bland julesalat, rødbeder, persille og tranebær og anret blandingen i midten af fadet.
Appelsinvinaigrette: Rør alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten lige inden servering og pynt med de puffede græskarkerner.
Madopskrift: Camilla Biesbjerg Mikkelsen
Find flere opskrifter her...
Krydderkål
Auberginesalat
Rødbedesalat med gedeost
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)