Kalvekæber med rodfrugtmos
Ingredienser til kalvekæber med rodfrugtmos
(4 pers.)
800 g kalvekæbe
1 spsk. groft salt
2 spsk. olivenolie
1 spsk. æbleeddike
4 dl vand
1 laurbærblad
1 bdt. persille
1 selleriknold
500 g lyse rødder (persillerødder, pastinak, kartofler)
50 g smør
100 g rygeost, krydret
flødeost eller cremefraiche
Fremgangsmåde
Skær kæberne i tykke skiver, drys dem med salt og brun dem i olie. Hæld eddike og vand ved, tilsæt laurbær og to persillekviste. Læg låg på og lad det simre i 3-4 timer. Hold øje med væskemængden og tilsæt mere væde, hvis den er ved at fordampe. Skræl rødder og knolde, skær dem i mindre stykker og kog dem helt møre i saltet vand i ca. 20 min. Mos dem med 50 g smør og smag til med rygeost, flødeost eller cremefraiche. Skyl og hak resten af persillebundtet og vend det i mosen. Server kæberne med mos og den indkogte sky.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Pasta med ost,persille og peber
Kornotto med persille og svampe