(4-5 pers.)
15 min. + 40 min. i gryde
2 spsk. olivenolie
20 g smør
1 grofthakket løg
400 g risotto ris
100 g snittet kål
2 fed hvidløg, hakket
2 dl tør hvidvin
1½ l kogende hønsebouillon
4 store, stykker udbenet kylling (gerne overlår)
1 usprøjtet citron
100 g parmesan, fintrevet
1 dl piskefløde
1 lille bundt hakket timian
1 bundt hakket, bredbladet persille
5-6 kviste hakket, frisk estragon
Tilbehør
Tomatsalat
Smelt smør og olie i en stor tykbundet gryde med låg. Sauter løget, til det er blødt. Kom ris, kål og hvidløg ved og lad det simre i 2 min. Tilsæt vinen og skru op og lad det koge ind. Skær kyllingen i mellemstore stykker. Kom bouillon, kylling, salt og peber ved. Læg låget på og lad det småsimre i 35-40 min., til risene er møre og kyllingen gennemkogt. Tilsæt citronskal og saft, parmesan, fløde og masser af hakkede krydderurter. Giv tomatsalat til.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
EN NY KØKKENREVOLUTION
Lékué dampboksen damper pasta, ris, gryderetter og supper hurtigt og nemt i mikroovnen. Et perfekt alternativ til gryderne. Boksen kan købes her (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Kyllingefrikassé med urter
Cannelloni med kylling
Braiseret kylling med spidskål og ræddiker
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)