Lammeculotte med bagte grøntsager
Opskrift på lammeculotte med bagte grøntsager
(4 pers.)
700-800 g lammeculotte
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
4 kviste timian
4 kviste rosmarin
2 fed hvidløg
1 skalotteløg
1 aubergine
1 courgette
½ rød peber
½ gul peber
2 spsk. olivenolie
1 spsk. sherryeddike
(el. hvidvinseddike)
1 dl rødvin
Prøv også: Stegt lammeculotte med bagte æbler
Sådan laver du lammeculotte med bagte grøntsager
Skær fedtet af culotterne.
Rør olivenolien med salt, peber, timianblade, rosmarin og finthakket hvidløg.
Vend lammekødet rundt i marinaden og lad den trække mindst 20 min. og gerne 3-4 timer på køl.
Rens løg, aubergine, courgette og peberfrugter og skær dem i skiver.
Brun kødet på en stor pande i olivenolie, tag det af panden og brun grønsagerne i samme olie og hæld marinaden fra kødet på panden.
Læg grønsagerne i et ildfast fad, læg kødet over, hæld eddike og rødvin ved og sæt fadet i ovnen ved 210º i 25 min.
Servér med salat og flutes.
Prøv også: Lammeculotte med bagte rodfrugter