Opskrifter

Lasagne

Onsdag, 8. september 2010af Redaktion
God, klassisk lasagne

(2 pers.)
30 min. + 30 min. i ovnen

6 lasagneplader
200 g hakket oksekød
1 spsk. olivenolie
1 hakket løg
2 hakkede fed hvidløg
Salt og peber
1 spsk. hakket timian
1 dåse flåede tomater
Evt. lidt tomatkoncentrat
1 tsk. balsamicoeddike

30 g smør
30 g hvedemel
4 dl sødmælk
50 g revet ost
Salt, peber og revet muskatnød

Tilbehør
Grøn salat

Svits kødet i olien. Når det er brunt, kommes løg og hvidløg ved. Når det også er brunet let, hældes resten af ingredienserne til kødsovsen i gryden, og der skrues ned. Den småsimrer i 15-20 min. Smør afbages med hvedemel, og der spædes langsomt op med mælk. Bringes i kog under omrøring og skal koge igennem i 3 min. Smages til med salt, peber og muskat. Læg lasagnen sammen i et smurt, ovnfast fad. Bechamelsovs i bunden, så de tre plader, så kødsovs, så lidt bechamel, så 3 plader, så resten af kødsovsen og så bechamel øverst. Drys med ost og gratiner i ovnen i 30 min. ved 200°. Server med grøn salat.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere retter her...
Rød lasagne med parmaskinke
Skaldyrslasagne
Spinatlasagne