Lavkarbo for diabetikere?
Af Sofia Sommer
En del læsere skriver til Tatjanas brevkasse i Familie Journal, fordi de er i tvivl om, hvorvidt de kan spise efter Lavkarbo-principperne, hvis de har diabetes (sukkersyge).
Læs også: Sådan fungerer Lavkarbo
Ved både insulinkrævende og ikke-insulinkrævende (type 2) diabetes er det essentielt at holde sit blodsukker stabilt, og derfor er det hensigtsmæssigt at skære ned på de hurtige kulhydrater og øge kostens indhold af protein og sunde fedtstoffer.
Rådfør dig med læge eller diætist
Det giver en langsom blodsukkerstigning og kræver mindre insulin. Som diabetiker bør du altid rådføre dig med din læge eller diætist, når du ændrer dine kostvaner, da der kan være individuelle behov, som det er nødvendigt at tage hensyn til - måske skal du spare lidt på det mættede fedt eller spise lidt kulhydrater i form af fuldkornsprodukter. Hvis du har insulinkrævende diabetes, bør du være ekstra omhyggelig med at måle dit blodsukker i begyndelsen af kostomlægningen.
Læs også: Ja- og nej-mad på Lavkarbo-kuren
Familie Journals ekspert på Lavkarbo/Low Carb hedder Sofia Sommer -uddannet ernærings-økonom.
Skriv til hende på:
lavkarbo@familiejournal.dk
Følg Sofia på hendes blog:
www.lowcarb.dk
Savner du køkkenting, som gør det nemt at lave sund mad? Så klik her og bliv inspireret i Familie Journals webshop
Flere slankende opskrifter til Low Carb/Lavkarbo-kost
Low Carb/
Lavkarbo-vafler Opskrift på
Low Carb/
Lavkarbo-smoothies Opskrift på
Low Carb/
Lavkarbo-laks
i osteskjul Opskrift på
Low Carb/
Lavkarbo-brød