Marineret oksebryst
(Ca. 8 pers.)
Ca. 1 kg oksebryst uden ben
Kogelage
2 løg
2 gulerødder
1 laurbærblad
8 hele peberkorn
2 kviste timian
2 tsk. salt
Marinade
2 syltede, hakkede agurker
1 dl olivenolie
½ dl vineddike
Groftkværnet peber
Salt
Rigelig hakket persille
1-2 rødløg
Pynt
Cherrytomater
Persille
TIP
Kog gerne kødet 2-3 dage før.
Læg kødet i en gryde og hæld vand ved, så det dækker. Bring kødet i kog, skum og tilsæt findelte grønsager, krydderier og salt. Kog kødet mørt under låg ved svag varme i ca. 2 timer. Løft oksebrystet over på et fad og dæk det med film. Sæt kødet i køleskabet, når det er halvkoldt. Kog suppen ind uden låg, si den og gem den til sauce eller suppe en anden dag.
Pil rødløgene og skær dem i tynde skiver. Skær kødet i tynde skiver og læg dem i et halvdybt fad sammen med løgene. Pisk marinaden sammen og hæld den over kødskiverne.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere retter til julefrokostbordet...
Sennepssild med
karse
Andeleverpostej
DEN IDEELLE SPRINGFORM
En ideel springform til bagning og nedfrysning. Formen slipper let, er 100% tæt og bestandig overfor skrammer. Formen fås i shoppen for 269 kr. (link fjernet)
Få tjek på al julemaden her...
Gå ikke glip af årets julekalender - præmier for over 75.000 kr.
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)