Opskrifter

Nøddefarseret perlehøne med rispilaf

Mandag, 6. juli 2009af Redaktion
Spændende ret

NØDDEFARSERET PERLEHØNE
(4 pers.)

4 stk. perlehønebryst
1 spsk. balsamicoeddike
1 spsk olivenolie
Salt og peber


Fyld
1 tyk skive tørt, hvidt brød uden skorpe
Ca. ¾ dl fløde
2 dl groftrevet selleri
30 g hakkede hasselnødder
Fintrevet skal af 1 lille citron
1 tsk. honningsennep
Salt og peber


Fyld: Skær brødet i tern og udblød dem i fløden. Blancher sellerien i vand med salt og citronsaft. Hæld den i en sigte og tryk den tør.
Bland det udblødte brød med selleri, nødder og citronskal og smag til med sennep, salt og peber. Med fingrene løsnes skindet på perlehønebrystet så langt ned mod benet som muligt. Fordel fyldet på kødet og bred skindet ud oven på fyldet. Krydr godt med salt og peber. Stil de 4 stykker bryst ned i ildfaste portionsforme, så benet stikker lige op i vejret. Drys balsamico og olie over og sæt dem i ovnen ca. 20 min. ved 200°, afhængig af brystets tykkelse. Pladen skal stå så højt oppe i ovnen, at der er omkring 15 cm til ovnloftet og dermed plads til det strittende ben, uden at det bliver for mørkt.
Tag perlehønen op af formene og stil dem på varme tallerkner. Hæld skyen udenom.


TIP

Spis mandler og nødder
Både mandler og nødder hører til de fødevarer, hvor man får størst mulig næringsværdi ud af de kalorier, man har indtaget. Mandler og nødder er rige på E-vitamin og magnesium samt protein og kostfibre. Desuden indeholder de antioxydanter, hjertevenlige, enkeltumættede fedtsyrer, kalium, kalk, fosfor og jern.
Det anbefales, at man ofte spiser en håndfuld mandler/nødder, de er sunde, mætter og smager godt som snack og pifter mad og bagværk op


RIS PILAF
(4 pers.)

50 g korender
2 dl parboiled ris
1 spsk. olie
Ca. 4 dl grønsagsbouillon
1 løg
1 fed hvidløg
1 rød peber
1 spsk. olie
50 g pinjekerner el grofthakkede mandler
½ tsk. koriander
1 knsp. cayennepeber


Kom korender i en skål og hæld vand ved, så det dækker. Lad det stå 1-2 timer og hæld evt. overskydende vand fra. Svits risene i en tykbundet gryde i olien. Hæld bouillon ved og kog risene under låg på 12 min. og lad dem hvile 12 min.
Skær løg, hvidløg og peberfrugt i meget små tern og svits dem i en gryde i olien. Tilsæt pinjekerner, korender, koriander og cayennepeber. Lad det simre, til grønsagerne er møre og smag til med salt og peber. Bland ris og grønsager og smag til med salt. A

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Flere opskrifter med nødder og mandler...
Nem pate med pistacienødder
Mandelstegt laks med citronsauce
Nøddepostej med grøntsager
Kartoffelmos med whisky og valnødder