Normannisk kylling med æble
(4-5 pers.)
1 friskslagtet kylling på ca. 1½ kg
200 g finthakkede skalotteløg
1 knust stjerneanis
2 dl æblemost
3-4 let syrlige æbler
20 g smør
1 dl cremefraiche 18%
1 æggeblomme
1 tsk. majsstivelse
Salt og peber
Skær kyllingen i portionsstykker og gnid dem med salt og peber. Læg dem i et oliepenslet ovnfast fad på et leje af løg og stjerneanis. Sæt det i ovnen ¾-1 time ved 180°, tiden afhænger af kyllingestykkernes størrelse. Hæld æblemost ved, når halvdelen af tiden er gået og øs jævnligt væden fra bunden af fadet over kyllingen. Hæld væden fra fadet i en lille gryde og hold kyllingen varm under folie.
Skær æblerne i både. Svits æblerne møre i smør i en sauterpande.
Pisk cremefraiche, æggeblomme og majsstivelse sammen i en skål. Varm skyen op, pisk cremefraiche-blandingen i og smag til med salt og peber.
Server kyllingen med æblerne og saucen, brød eller små kartofler og fintsnittet fennikel mørnet i smør med citronsaft, salt og peber.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Se guiden til æblesorter her...
Se gode æbletips her...
Find flere retter her...
Skinkesnitsler med æble-rødbedesalat
Kalkun med æble og peberrodssovs
Svinekotelet med æble-chutney og kartofler